Dakrenovatie Mika Lensen
bouwbedrijf
Dakrenovatie Mika Lensen

Toen Mika Lensen in 2021 zijn woning kocht, wist hij direct dat hij het wat moderner en strakker wilde maken. Zo ook het dak, dat er vanaf 1954 op lag. Het paste niet meer bij de woning, de dakpannen waren broos én hij wilde lekkage voorkomen. Voor deze dakrenovatie schakelde hij Vlaander Groep in.

  Axel

Dakrenovatie: goed van A tot Z!

600_dsc_6266_kopie.jpg

‘Aangezien ik graag met ondernemers uit de buurt samenwerk, was Vlaander Groep een logische keuze. Zelf kom ik uit Axel en Vlaander Groep is de enige aannemer hier. Daarbij hadden ze op korte termijn tijd. Belangrijk, want ik wilde het dak voor de winter gereed hebben.

Advies

Het begon natuurlijk met het stukje advies. Mijn woning was aan de binnenkant al geïsoleerd en dat wilde ik ook langs de buitenkant laten doen. Dat schijnt helemaal niet goed te zijn, daar had ik geen weet van, dus dat hebben ze afgeraden. Daarnaast waren er verschillende soorten folies waar ik uit kon kiezen én moest er een keuze gemaakt worden in het soort dakpan. De dakpan die ik in gedachten had, bleek niet te kunnen vanwege dakhelling. Vlaander Groep heeft toen verder gezocht naar de juiste dakpan en deze gevonden.

De renovatie

Toen de dakpannen eenmaal geleverd waren, kon er gestart worden met de renovatie. Er werd een steiger gebouwd voor de veiligheid en de oude dakpannen en latten werden eraf gehaald. Vervolgens is heel het dak netjes schoongemaakt: vogelnestjes, oud stof, noem maar op, het ging allemaal weg. Op het schone dak kwam folie, vervolgens rachels en panlatten en als laatste werden de dakpannen erop gelegd.

Het volste vertrouwen

Wat ook al op de planning stond, was de constructie van het dak van mijn garage. Omdat ik dus wederom met de dakhelling zat, was maar een bepaald type dakpan mogelijk. Vlaander Groep heeft deze gelijk mee besteld voor de garage, maar dit werd wel pas later uitgevoerd. Het dak lag vol met golfplaatjes, deze gingen eraf en ook de balklaag moest helemaal vernieuwd worden. Tussendoor is de werkvoorbereider af en toe een kijkje komen nemen. Dat vond ik een fijne gedachte! Ik wist dat er bij het dak van de garage meer kwam kijken, maar ik had er het volste vertrouwen in dat dit, net zoals bij het dak van mijn woning, ook goed zou gaan. En dat bleek ook!

Rustige en bekwame vakmensen

Beide klussen zijn gedaan door dezelfde mannen, dit waren rustige vakmensen. Ze namen hun tijd voor de klus en deden hun werk goed. Geen enkele vraag was te veel, als ik vroeg hoe bepaalde dingen zaten, dan namen ze de tijd om mijn vragen te beantwoorden. En ook heel prettig: ’s ochtends kwamen ze met een kar met een pallet dakpannen, ’s middags was deze leeg en ging alle troep van de hele dag erop en ging dat weer mee naar de werkplaats. Ze lieten de boel netjes achter. Af en toe heb ik zelf geholpen met dakpannen naar boven steken en heb ik op de steiger gestaan om te kijken hoe de werkzaamheden verliepen, interessant vind ik dat. De mannen vonden dat geen enkel probleem, dat is leuk. Ik zou Vlaander Groep zeker aanraden voor mensen die hun dak willen laten vernieuwen. Zelf ben ik heel tevreden over het resultaat. Van A tot Z was het goed!’

 

Meer weten over dit project?

Meer weten over dit project?

Wij vertellen u graag meer over onze projecten. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Gerelateerde projecten

Dakrenovatie Mika Lensen

Toen Mika Lensen in 2021 zijn woning kocht, wist hij direct dat hij het wat moderner en strakker wilde maken. Zo ook het dak, dat er vanaf 1954 op lag. Het paste niet meer bij de woning, de dakpannen waren broos én hij wilde lekkage voorkomen. Voor deze dakrenovatie schakelde hij Vlaander Groep in.

Axel

Vlaander Groep als vaste kluspartner én meer

Via zijn werk had Maarten Eijkman uit Zaamslag regelmatig contact met Vlaander Groep. Werk en privé hield hij graag gescheiden, maar nu hij met pensioen is, schakelt hij met plezier Vlaander Groep in voor klussen in en rondom zijn huis.

Zaamslag
Terug naar de bovenkant van de website