Schadeherstel en renovatie familie de Reu
bouwbedrijf
Schadeherstel en renovatie familie de Reu

Toen de woning van Marco en Marloes uit IJzendijke in oktober 2022 vlamvatte, leverde dat een behoorlijke ravage op. Al snel werd de woning onbewoonbaar verklaard. De schade-expert raadde hen Vlaander Groep aan voor het schadeherstel. 

  IJzendijke

Grote woningrenovatie na brandschade 

600_dsc_6266_kopie.jpg

 

Een deel van het dak weg 

Het was een heftige en spannende situatie voor Marco en Marloes, toen er in een oktobernacht brand ontstond in de schouw. Zo snel mogelijk moesten ze het huis uit, ze hadden ‘geluk’, want er was alleen schade aan hun woning. Zelf bleven ze ongedeerd. Marloes: ‘De brandweer heeft flink moeten blussen. Een deel van het dak was weg, net zoals de logeerkamer en een deel van de overloop. Van boven tot beneden was veel blus- en roetschade. Een behoorlijke ravage, slechts een klein deel van onze woning was nog intact.

Ervaring in schadeherstel

Diezelfde dag kwam er iemand van de verzekering en een schade-expert. Ze vroegen ons of we al een aannemer hadden, maar daar waren we helemaal nog niet mee bezig. De schade-expert was positief over Vlaander Groep en wist dat zij veel ervaring hebben met schadeherstel, onder andere na brand. Dus, we schakelden Vlaander Groep in!

Charmant huisje uit 1901

Kort daarna kwamen projectleider Maikel en een collega van hem ter plaatse om de schade op te nemen. Het dak had de allerhoogste prioriteit, dat moest dicht! Dat was een enorm groot gat en met de winter in aantocht kon dat niet langer openblijven. Vervolgens zijn we met Maikel in gesprek gegaan, want we hadden dit charmante huisje uit 1901 gekocht met de intentie om het in de loop der jaren te moderniseren. Toen Vlaander Groep aan de slag ging met het eerste stukje brandschadeherstel, zijn wij gaan nadenken hoe en wat we zouden willen.

Betrokken en ontzorgen

We hadden sterk de wens dat onze woning een andere indeling zou krijgen. Hierin speelde de herinnering aan wat ons die nacht is overkomen zeker een rol. Al snel hadden we in de gaten dat we te maken hadden met een partij die weet wat ze doet. Je leert elkaar kennen en we kregen veel vertrouwen in Vlaander Groep. We hebben veel met Maikel gesproken over het herstel en de renovatie die daarop zou volgen. Het was een logische stap om de verbouwing die we ooit voor ogen hadden aan het brandschadeherstel te koppelen. We hadden ons voorgesteld hier rustig de tijd voor te nemen, maar in plaats daarvan moesten er noodgedwongen veel belangrijke keuzes worden gemaakt in een korte tijd. Dit bracht wel een bepaalde druk en slapeloze nachten met zich mee. Gelukkig was Maikel heel betrokken en ontzorgde hij ons hierin waar mogelijk. Hij stuurde de bouw goed aan en gaf ons heldere adviezen. Dat heeft ons geholpen om ondanks de intensieve periode de juiste keuzes te maken.

Kamperen in eigen huis 

Al met al is Vlaander Groep meer dan een jaar bij ons bezig geweest. Na 13 maanden konden we terug gaan wonen in ons huis. De eerste twee maanden was het nog kamperen in eigen huis. We hadden met Vlaander Groep afgesproken dat boven als eerste klaar zou zijn, zodat we daar konden slapen en douchen. In ons huis wonen, terwijl de vaste ploeg bezig was, dat ging goed! Na zoveel maanden voelde het ook wel ‘eigen’ omdat steeds dezelfde mensen over de vloer kwamen.

Bewust van eindresultaat

We merkten dat iedereen die in ons huis bezig was, wist waar we vandaan kwamen en wat het eindresultaat ging worden. Het contact was persoonlijk en verliep soepel. Ook hebben we zelf met hulp van familie en vrienden geholpen met bepaalde werkzaamheden zoals slopen en isoleren, dat mocht en kon allemaal. Leuk dat ze daarvoor open stonden. Dat geeft een ‘team’ gevoel. Heel prettig! Inmiddels zijn we druk met de puntjes op de i zetten en mogen we weer volop genieten van ons huisje waar we destijds zo verliefd op zijn geworden. Van een klushuis naar een knus thuis!’

Meer weten over dit project?

Meer weten over dit project?

Wij vertellen u graag meer over onze projecten. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Gerelateerde projecten

Badkamerrenovatie bij familie de Moor

De badkamer was op leeftijd, hun dochters waren uit huis én ze hadden meer tijd… Genoeg redenen voor Veronique en Evert de Moor uit Hulst om eindelijk die badkamerrenovatie te doen. ‘Die nieuwe, heel grote douche? Dat went snel!’

Hulst

Dakterras omgetoverd tot extra woonruimte

Door gezinsuitbreiding bij de familie Hoogenboom was er behoefte aan extra kamers in huis, alle slaapkamers waren immers vol en de familie wilde graag een combinatie van een kantoorruimte en logeerkamer. Ze schakelden Vlaander Groep in om het dakterras om te bouwen tot extra slaapkamer met tweede badkamer.

Terneuzen
Terug naar de bovenkant van de website